Sportrevalidatie

De afdeling “Sportreva” richt zich op de revalidatie van zowel de recreatieve als de professionele sporter.

 

Intake

Voor de effectieve sportrevalidatie start wordt tijdens een gesprek jouw persoonlijke medische klachten en doelstellingen in kaart gebracht.

In samenspraak met jou wordt een stappenplan opgesteld. In dit stappenplan wordt bekeken welke strategie mogelijk is. Dit kan bestaan uit manuele therapie, aquatherapie, sportspecifieke oefentherapie, functionele training, conditietraining ...

 

Opstart

Wanneer jouw klachten, doelstellingen en mogelijke zwakke schakels bekend zijn kan de revalidatie starten. De sportkinesitherapeut gaat samen met jou aan de slag.

Tijdens je eerste afspraak worden de mogelijke zwakke schakels of assymetrieën opgespoord aan de hand van een testbatterij.

 

Verder verloop

Verder in jouw traject wordt op regelmatige basis een evaluatie ingepland zodat we steeds snel kunnen ingrijpen of bijsturen waar nodig. Dit gebeurd steeds in overleg tussen onze sportkinesitherapeuten en onze fysisch geneesheren.

Op het eind van het traject wordt een eindevaluatie ingepland om de huidige stand van zaken na te gaan en verdere adviezen te verlenen waar nodig.

 

 

 

Wenst u meer informatie?