Rug en Nek Reva

Last van rug- en nekproblemen? De Rug en Nek Reva op basis van het David Back Concept is een veilige en effectieve oplossing die jou verlichting brengt.

 

Rugrevalidatie, wat is dat?

Rug- en nekproblemen vormen één van de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Aanhoudende pijnklachten hebben dikwijls een grote impact op het dagelijkse leven (thuis, professioneel, sociaal, sportief). Chronische pijn kan leiden tot inactiviteit met daling van conditie, kracht en coördinatie tot gevolg. De belastbaarheid van het lichaam vermindert, waardoor de klachten blijven aanhouden…

De 'Rug en Nek Reva' met de David Back toestellen kan deze vicieuze cirkel doorbreken. Deze speciaal ontworpen revalidatie apparatuur zorgt voor een zeer veilige en effectieve manier van bewegen ter verbetering van de mobiliteit, kracht en coördinatie van de rompmusculatuur.

In combinatie met oefentherapie, ergonomie en adviezen voor het dagelijks leven vormt dit concept een succes voor veel rug- en nekklachten.

 

Starten

Starten met de Rug en Nek Reva kan na een consultatie bij dokter De Block, dokter Coopman of dokter Leijnen.

Na het ontvangen van een voorschrift bij één van bovenstaande artsen wordt een intakegesprek ingepland. Voor de aanvang van het intakegesprek vult u een vragenlijst in.

Hiermee willen we nagaan in welke mate uw klachten impact hebben op uw algemene gezondheid, uw gemoedstoestand en uw dagelijkse leven. Deze lijst wordt terug afgenomen aan het einde van de revalidatie. Zo kan de impact van de revalidatie in kaart worden gebracht.

 

David back concept

Onze rugschool staat geheel in het teken van oefentherapie. Dit is de meest effectieve methode op lange termijn tegen rug- en nekklachten. Manuele therapie (massage, manipulatie, …) maakt dus geen deel uit van dit programma. U kan zich verwachten aan een intensieve rugrevalidatie.

 

Oefenen gebeurd onder andere op onze David Back toestellen. Deze oefentoestellen laten slechts één beweging toe, zo worden compensaties uitgesloten. De beweeglijkheid en de kracht worden getraind, zonder over jouw pijngrens te gaan. Op die manier creëren we een sterke, beweeglijke rug en neemt jouw pijn af.

 

Revalideren in 36 sessies

De volledige revalidatie verloopt over 36 sessies. Twee tot drie keer per week volgt u 2 uur oefentherapie. Training van buik- en rugspieren op de David Back toestellen wordt gecombineerd met gevarieerde oefentherapie onder deskundige begeleiding. Het doel is de belastbaarheid van je rug en heel je lichaam te verbeteren.

 • Hydrotherapie
 • Cardiotraining
 • Core & stability
 • Stretching
 • Houdingscorrectie
 • Tiltechnieken
 • Workshops: ‘Actief herstel’ (omgaan met pijn) en ‘Ergonomie’ (houding, zitten, tiltechnieken en advies)

 

Multidisciplinair

Ons team is multidisciplinair:

 • De revalidatiearts coördineert en evalueert de gehele revalidatie.
 • De ergotherapeut begeleidt u op de David back toestellen en verzorgt de workshop ergonomie.
 • De kinesitherapeut staat in voor de core stability, stretching, hydrotherapie en cardiotraining.
 • De klinisch psychologe verzorgt de workshop ‘Omgaan met pijn’ en kan u ook persoonlijk bijstaan in uw ‘omgaan met pijn’.

 

Terugbetaling

Het revalidatieprogramma wordt gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds. Eén behandeling kost €72,09. Uw eigen bijdrage per behandeling bedraagt €7,26. De rest wordt bijgepast door het ziekenfonds.

Sport Medisch Centrum Nottebohm Brecht regelt dit rechtstreeks met uw ziekenfonds. De terugbetaling van het ziekenfonds is éénmalig (once in a lifetime) en alleen geldig tot 6 maanden na de start van de therapie. Bij twijfel kan u best uw ziekenfonds contacteren.

Rugschool
Starten met de Rug en Nek Reva?
rugschool ervaring