Veelgestelde vragen

Hoe wat, wanneer, waar... Het opstaren van revalidatie brengt veel vragen met zich mee. Wij beantwoorden graag jouw meestgestelde vragen.

 

  • Kan ik de rugrevalidatie volgen na een gebroken rug?

Het is mogelijkheid de revalidatie te volgen na een gebroken rug. Echter is elke situatie en iedere persoon uniek, na een consultatie bij onze fysisch geneesheren kan bepaald worden voor welke revalidatie jij in aanmerking komt.

 

  • Kan ik de revalidatie volgen na een gekneusde rug?

Het is mogelijkheid de revalidatie te volgen na een geneusde rug. Echter is elke situatie en iedere persoon uniek, na een consultatie bij onze fysisch geneesheren kan bepaald worden voor welke revalidatie jij in aanmerking komt.

 

  • Is er een terugbetaling voor de rugschool?

Het revalidatieprogramma wordt gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds. Eén behandeling kost €72,09. Uw eigen bijdrage per behandeling bedraagt €7,26. De rest wordt bijgepast door het ziekenfonds. Sport Medisch Centrum Nottebohm Brecht regelt dit rechtstreeks met uw ziekenfonds. De terugbetaling van het ziekenfonds is éénmalig (once in a lifetime) en alleen geldig tot 6 maanden na de start van de therapie. Bij twijfel kan u best uw ziekenfonds contacteren.

 

  • Wat is hydrotherapie?

In ons verwarmde zwembad (32°C) worden verschillende oefeningen uitgevoerd, dit steeds onder toezicht van een kinesist of ergotherapeut. Door oefeningen in het water uit te voeren neem je de zwaartekracht, en dus bepaalde klachten verbonden aan het bewegen, weg.

 

  • Kan ik hydrotherapie volgen om mijn reuma te verlichten?

Het is mogelijkheid de hydrotherapie te volgen in functie van reuma. Echter is elke situatie en iedere persoon uniek, na een consultatie bij onze fysisch geneesheren kan bepaald worden of jij in aanmerking komt voor hydrotherapie.

 

  • Zijn de therapeuten geconventioneerd?

Al onze therapeuten zijn geconventioneerd.

 

  • Kan ik hydrotherapie volgen in functie van fibromyalgie?

Het is mogelijkheid de hydrotherapie te volgen in functie van fibromyalgie. Echter is elke situatie en iedere persoon uniek, na een consultatie bij onze fysisch geneesheren kan bepaald worden of jij in aanmerking komt voor hydrotherapie.

david movement as medicine
Meer informatie over de Rug en Nek Reva?