Revalidatie

Multidisciplinaire aanpak

De revalidatieafdeling is uitgerust met een therapeutisch zwembad, een moderne medische oefenruimte, een kinesitherapeutisch en ergotherapeutisch gedeelte zodat   de meest uiteenlopende behandelingen kunnen worden gegeven bij traumatologische, orthopedische, neurologische en reumatologische aandoeningen.

Om een zo functioneel mogelijk herstel te bekomen, wordt voor elke patiënt  een individueel en totaalprogramma op maat opgesteld.  De revalidatie richt zich op verschillende vlakken: lokale kinesitherapeutische handelingen, functionele training in zwembad en/of medische fitness,  goede begeleiding en adviezen naar preventie toe in het dagelijks leven.

Patiënten met incontinentie mogen helaas niet in het zwembad.

Het David Back Concept is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsconcept.

Speciaal ontworpen revalidatie apparatuur zorgt voor een veilige en effectieve manier van bewegen ter verbetering van de mobiliteit, kracht en coördinatie van de rompmusculatuur.

De combinatie met stabilisatie- en rekoefeningen, cardiotraining, houdingscorrectie, tiltechnieken en adviezen voor het dagelijks leven maakt dit concept een succes voor veel rugklachten.

De afdeling “Sportreva” richt zich op de revalidatie van zowel de recreatieve als de professionele sporter.

Omdat ieder lichaam anders is wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke klachten en doelstellingen.

Voor, tijdens en na wordt door de sportkinesitherapeut een evaluatie uitgevoerd zodat we steeds snel kunnen ingrijpen waar nodig.

Hoe wat, wanneer, waar... Het opstaren van revalidatie brengt veel vragen met zich mee. Wij beantwoorden graag jouw meestgestelde vragen.